ارادت
برگزاری نمایشگاه فرهنگی عاشورا در ویس
به گزارش رهیاب نیوز: به مناسبت ایام محرم نمایشگاه پوستر فرهنگ عاشورا در شهر ویس برپا شد.
یادمان باشد...!
یـادمـان باشد
عــــاشـــورا ؛ نـــه درس مـــذاکـــره اســـتـــــ و نـــه ســازش …!
عاشــورا یـعنی؛ هــیــهــات مـــنّا الــــذّلـــه
هیهات من الذله یعنی چه؟
حضرت امام حسين(ع)در مقابل زورگويي و ظلم و ستم معاويه و يزيد فرمود: “هيهات منا الذلة; ذلت و خواري به مراتب از ما (اهل بيت: دور است. ” كلام زيبا و منطق روشن آن حضرت ريشه در آيات قرآن كريم دارد. خداوند متعال در قرآن كريم تأكيد كرده كه انسان نبايد هرگز ذلت را بپذيرد، بلكه بايد در مقابل ظلم و ستم قيام كند.; چنان كه ميفرمايد: “لَقَد اَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَيِّنـَتِ واَنزَلنا مَعَهُمُ الكِتـَبَ والميزانَ لِيَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ واَنزَلنَا الحَديدَ فيهِ بَأسٌ شَديدٌ ومَنـَفِعُ لِلنّاسِ ولِيَعلَمَ اللّهُ مَن يَنصُرُهُ ورُسُلَهُ بِالغَيبِ اِنَّ اللّهَ قَويُّ عَزيز; (حديد،25) ما رسولان خود را با دلائل روشن فرستاديم، و با آنهاكتاب ]آسماني[ و ميزان ]شناسايي حق و قوانين عادلانه[ نازل كرديم تا مردم قيام به عدالت كنند و آهن را نازل كرديم كه در آن قوت شديدي است، منافعي براي مردم، تا خداوند بداند چه كسي او و رسولانش را ياري ميكنند، بيآن كه او را ببينند، خداوند قوي و شكستناپذير است.” از آيه مذكور بر ميآيد كه خداوند متعال پذيرش ظلم از ناحيه انسان را سرزنش كرده و تأكيد ميكند كه انسان در برابر بيعدالتي و ظلم نبايد ساكت شود، بلكه قرآن كريم در جايي ديگر عزت را تنها از آن خدا و رسول و مؤمنان ميداند و ميفرمايد: “…ولِلّهِ العِزَّةُ ولِرَسولِهِ ولِلمُؤمِنينَ ولـَكِنَّ المُنـَفِقينَ لا يَعلَمون; (منافقون،8)… و عزت مخصوص خدا و رسول او و مؤمنان است; ولي منافقان نميدانند.” در روايات اسلامي نيز تأكيد شد كه مؤمن حق ندارد ذلت را بپذيرد، چنان كه پيامبر گراميميفرمايد: “هيچ مؤمني حق ندارد نفس خود را ذليل و خوار بشمارد."( وسائل الشيعه، شيخ حر عاملي، ج 16، ص 158، مؤسسه آل البيت. ) حضرت عليبه امام حسينوصيت فرمود: “نفست را از هر زبوني و پستي دور بدار هر چند تو را به نعمتهاي بيشمار رساند; زيرا هرگز برابر آن چه از نفس خويش صرف ميكني به عوض نخواهي يافت و بنده ديگري مباش كه خداوند تو را آزاد گردانيده است."( شرح نهج البلاغه، ابن ابي الحديد، ج 16، ص 93) بنابراين، امام حسين(ع)كه پرورش يافته و از خاندان عصمت و طهارت است، در مقابل ظلم و ستمهاي دشمنان اسلام و پيامبر گرامياز خود ذلت نشان نداد.( تفسیر نمونه، آيت اللّه مكارم شيرازي و ديگران، ج 3، ص 434; ج 18، ص 187 ـ 198. )
غمه زنی
ترجمه متن اصلی سایت یاهو: آنها از آن روز به عنوان روزی یاد می کنند که در آن نوه محمد پیامبر یعنی حسین بن علی در یک کشتار(جنگ) کشته شده است. در کشورهایی مثل افغانستان، ایران، عراق، لبنان و بخشهایی از هند ای روز یک روز تعطیل عمومی است. به عنوان نمادی از مبارزه بر علیه ظلم و بی عدالتی، برخی از مسلمانان در مراسم زنجیرزنی با هدف قرار دادن و زخمی کردن خود با درد و رنج حسین همبستگی و همدردی می کنند.
شرمنده ایم...!
میــבانـــی اگـــر خــوابــــ نبــوבیمـ
کــآر بــه پهــلوی مــاבر نمی رسیـــב
بــه خـــآر בر چشمـ پــבر نمی کشیــב
بــه جگـــرِ ســوختـــه ی مجتبــی
بــه ظهــــر عــآشورا
بــه زنــבان و زهــر و سمـ و غــربتـــ و یتیمــی نمی رسیــב
میــבانـــی اگـــر خــوابـــ نبــوבیمـ کــآر بــه …
انتظـــآرِ شمـــآ نمی کشیـــב
شــرمنـــבه ایمـ
میدان ها و کوچه و خیابان های خراسان رضوی و دیگرشهرهای ایران هنوز هم در ایام محرم شاهد حضور گروه های تعزیه ای است .
مقدمه
دیر زمانی است که در ایام محرم و صفر هنرمندان تعزیه خوان خراسانی در گروه های مختلف در شهر های کشور با اجرای نمادین وقایع کربلا و مصائب ائمه (ع) در این ایام نقش مهمی در فرهنگ سازی و زنده نگه داشتن عاشورا و یاد حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در میان مردم ایفا کرده اند. هنرمندانی که با اخلاص و از سر محبت به اهل بیت (ع) وارد عرصه اصیل ترین هنر اسلامی و ایرانی موجود شده و عاشقانه در نقش های خود اشک عزا را بر چشمان عزاداران حسینی نشانده اند. اما این هنرمندان عاشق اهل بیت (ع) از برخی از معضلات، کاستی ها و تحریفات ایجاد شده در کار برخی از گروه های تعزیه در استان گله مند هستند، معضلات و مشکلاتی که نیاز به بررسی و توجه مسئولان و ناظران بر کار گروه های تعزیه دارد و تحریفاتی که با ورود گروه هایی ناآشنا با متون و وقایع اصلی کربلا ایجاد می شود